ARDUİNO NEDİR NE İŞE YARAR NERELERDE KULLANILIR ?

ARDUİNO NEDİR? 

Arduino, interaktif projeler geliştirmek için tasarlanan, elektronik donanım ve yazılım temelli bir geliştirme platformudur. Arduino kartlarında bir adet Atmel AVR mikrodenetleyici ve devre bağlantıları için çeşitli elektronik komponentler bulunur. Arduino, İtalyan mühendisler tarafından geliştirilmiştir ve tamamen açık kaynak kodlu bir platformdur. Yani dilerseniz şık bir tasarıma sahip hazır Arduino kartlarını satın alabilir veya kendi komponentlerinizle kendi Arduino devrenizi yapabilir ve  programlayabilirsiniz. Arduino, wiring tabanlı programlama dili ile programlanır ve processing tabanlı Arduino yazılım geliştirme ortamı olan Arduino IDE ile karta aktarılır. Arduino programlama dili, C programlama dili ile hemen hemen aynıdır; temel bir C dili bilgisi ile kolayca kod yazmak mümkündür. Yazılım tamamlandıktan sonra kod karta bir USB kablosu vasıtası ile kolayca aktarılır.

ARDUİNO İLE NELER YAPILABİLİR ?

Arduino ile projeler geliştirebilir. Arduino’nun analog ve dijital pinleri sayesinde analog ve dijital sinyalleri işlemek mümkündür. Arduino’ya bağlanan sensörler vasıtasıyla ortam etkileşimli giriş sinyalleri elde edip bu sinyalleri incelemek ve bu sinyaller ile algoritmalar kurarak çıkış sinyalleri üretmek mümkündür. Bu sayede çeşitli robotlar ve elektronik sistemler tasarlanabilir. Kısacası Arduino ile robotik, drone, otomasyon sistemleri, akıllı sistemler, uzaktan kumandalı araçlar, giyilebilir teknoloji projeleri ve sayısız birçok proje yapılabilir.

ARDUİNO NERDEN ALIRIM HANGİSİNİ ALMALIYIM NEYLE BAŞLAMALIYIM ?

İnternette arduino başlangıç setleri ile bunlara başlayabilrisniz eğer c yazılım öğrenmek istiyorsanız yazılım öğrenmek için projeler yapmak sık sık gelişmenizi sağlar ve komutları ezbere bilmek kod yazarken işinizi kolaylaştırır ve önemli olan hayal etmektir elindekilerle neyi birleştirceğin hayal gücüne bağlı .

ARDUİNO PROJELERİNE ÖRNEKLER














Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ARDUİNO DİREKSİYON YAPIMI KODLARLA BERABER